Nieuwe plannen

Nieuwe speelruimte

Deze winter wordt de vergaderruimte op de bovenverdieping van het Lindenhofje omgetoverd tot speelruimte. We zijn op het moment aangepaste nieuwe spelmaterialen aan het uitzoeken voor deze ruimte.

 

Gezinsvakantie

Aan de ouders van de kinderen van het Lindenhofje hebben wij gevraagd om aan ons input te geven over hun wensen. Daar kwam onder meer uit dat velen graag een aantal dagen op vakantie willen gaan met hun eigen gezin.

De uitdaging voor de Vrienden voor deze gezinsvakanties ligt in het faciliteren van de medische zorg. Het budget van het Leger des Heils is toereikend voor een jaarlijkse groepsvakantie, maar niet voor gezinsvakanties.

De komende weken brengen we in kaart wat de kosten en de mogelijkheden zijn. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als de kinderen met hun ouders op vakantie kunnen!

 

Gezinsdagje

Het personeel van het Lindenhofje streeft ernaar ouders en hun kinderen vaker op pad te laten gaan. De medische staf maakt tijd vrij om met elk gezin een dagje mee weg te gaan. Als Vrienden van het Lindenhofje faciliteren we dit uiteraard met veel plezier. We bieden de gezinnen een dagje naar Artis, Dolfinarium of de Geitenboerderij aan.

  Vriendenlunch
 

Recente activiteiten

Verwendag

Op zaterdag 12 oktober was het feest voor de kinderen en hun ouders tijdens de verwendag. Na een hartelijk welkom met gebak en een drankje, gingen de ouders op pad naar een pastaworkshop in Amsterdam. "Door de ouders gezellig met elkaar op stap te laten gaan, was er de tijd om elkaar eens goed te spreken", vertelt verpleegkundige Miranda Koeman.

  Verwendag voor de kinderen van het Lindenhofje

Voor een aantal van de kinderen was er een rolstoelfiets gehuurd en er was een kleine theatervoorstelling.

"Het was geen voorstelling zoals wij gewend zijn, er werd door theatermaker Efrem Stein voor ieder kind individueel gespeeld, naar zijn of haar behoefte. Het was mooi om te zien hoe de kinderen hierop reageerden. Eerst wat afwachtend, maar daarna over het algemeen met een lach", licht Miranda toe.

Twee andere kinderen gingen met de bus Lindenhofje naar Blast Galaxy in Amsterdam Noord. Dit is een spelletjeshal met allerlei speelautomaten. De kinderen keken hun ogen uit en wilden er snel nog wel een keer heen.

 

Theater

Omdat het optreden van theatermaker Efrem Stein zo'n groot succes was willen we hem vaker langs te laten komen. Wordt vervolgd.

  Theatermaker Efrim Stein
 

Parasols

Om in de zomer veilig met de kinderen naar buiten te kunnen hebben we grote parasols aangeschaft met geld van de stichting. Inmiddels staan ze weer netjes opgeborgen voor de winter maar we kijken uit naar de eerste voorjaarszon!

 

Oproep tips / kookhulp

De medewerkers eten dagelijks samen in het Lindenhofje. Helaas is er steeds meer moeite voldoende vrijwilligers te vinden om te helpen koken. Heb je af en toe tijd om te helpen? Dan ben je van harte welkom!

Wat wordt er van een hulpchef verwacht?

Verzamelen rond 16.30 zodat er tijd is voor boodschappen en koken zodat er om 18.15 gegeten kan worden, doorgaans is er eten nodig voor 6 tot 10 personen en er wordt geen culinair hoogstandje van de chefs verwacht.

Aanmelden kan via Margriet de Zwaan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als je andere handige ideeën hebt hoe we bijvoorbeeld Marlene Kookt of andere maaltijdservice zouden kunnen betrekken, zijn tips van harte welkom.

 

Giften

Oldtimer donatie

In juni vond weer de Old Timer dag plaats. Er werd geld opgehaald voor het Lindenhofje: €1.950, een nieuw recordbedrag!

  Oldtimerrit bezorgt het Lindenhofje een recordbedrag
 

NIEUWSBRIEVEN

Met dank voor de ruimhartige steun van:       peters      doudevantroostwijk     Restaurant Toscanini