1 – 10 jaar Kinderhospice
2 – Het Lindenhofje in de media
3 – Geld en giften
4 – Ik sponsor omdat:
5 – Massage
6 – In de pijplijn
7 – De feestdagen
8 – www en Facebook      
   

1 – 10 Jaar Kinderhospice

Een jubileum wil je natuurlijk aandacht  geven en het samen met medewerkers, ouders en belanghebbenden vieren. Dat vergt wat voorbereiding. Een standaard receptie is al veel werk en in dit geval moest het Kinderhospice wel doordraaien. De werkgroep voorbereidingen had er de handen vol aan. Wikken en wegen tussen de voorstellen van de “ware feestbeesten”, de budgetbeheerders, medewerkers en meer ingetogen deelnemers. Gelukkig was er altijd de teamleider van Het Lindenhofje.
Voor haar was er maar één uitgangspunt: het belang van de aanwezige kinderen.

Lindenhofje 10 jarig jubileum 1Tijdens de voorbereidingen bleek al snel dat het 10 jarig bestaan in drie delen gevierd zou worden. De receptie in de binnentuin, de dag voor de kinderen met hun familie en het personeelsfeest. Zo’n voorbereiding is altijd spannend en intensief. Is alles wel bedacht en geregeld? Is iedereen wel uitgenodigd? Wat doet het weer?

De receptie werd goed bezocht. Voor de buurtbewoners was een algemene uitnodiging verspreid. Daar werd veel gebruik van gemaakt. Normaal is Het Lindenhofje gesloten voor vreemden maar vandaag kon iedereen binnen kijken en werden er rondleidingen gegeven. Vrijwilligers liepen met kleine groepjes door het gebouw. Deze rondleidingen werden zeer gewaardeerd door de bezoekers. Een van de buurvrouwen gaf aan dat ze zich altijd zo verbaasd had over een duidelijke kinderkamer waar ‘s avonds zoveel en zo vaak licht brandde. Ze had geen idee dat het om een Kinderhospice ging maar was zeer onder de indruk van alles wat er achter de deuren gebeurde en gedaan werd.

Tussen alle bezoekers  liep een deel van de aanwezige kinderen. Met hun hulpmiddelen baanden ze zich een weg naar het buffet of……….de buitendeur. Die was gelukkig stevig bezet door vrijwilligers die met ferme hand de ontsnappingen verijdelden en de kleuter weer richting binnentuin dirigeerden waar een vader en moeder al halsreikend aan het speuren waren naar zoonlief. Een snoepje, beetje drinken en een aai over de bol waren genoeg aanmoediging voor het mannetje om grijnzend de volgende poging te wagen. Niemand heeft zo vaak de rode loper gebruikt als deze kleine man.

Natuurlijk waren er veel gasten vanuit het Leger des Heils en werd er ook stilgestaan bij de mijlpalen van de afgelopen 10 jaar. Voor de sprekers was er een kamerlinde in een handgemaakte pot van keramiek- lindebladeren en voor alle bezoekers was er bij vertrek een kleine attentie in de vorm van een handgemaakt keramiek -lindeblad met koord.

Er kan teruggekeken worden op een goed voorbereide en zeer geslaagde receptie.
Daar hebben de Vrienden ook financieel aan bijgedragen.  Naast de financiële bijdrage heeft, namens de Vrienden, Hanny Hoekstra meegedraaid in de voorbereidingsgroep.
Een speciaal bedankje voor de voorbereidingsgroep verder bestaand uit:Lindenhofje 10-jarig jubileum
Nelia Langeveld (teamleidster Het Lindenhofje), Jolanda de Krijger (cluster manager bijzondere zorg), Tara Meerveld (sociaal pedagogisch hulpverlener) en Margriet de Zwaan (zorg coördinator/coördinator vrijwilligers) is dan ook zeker op zijn plaats.

Verwendag
rondvaart Lindenhofje 2014 1 nggid03305 ngg0dyn 300x0x100 00f0w010c010r110f110r010t010Een geweldige verwendag voor ouders, broertjes en zusjes vond plaats op zaterdag 28 juni. Alle aandacht voor de directe familie van de opgenomen verwendag Lindenhofje 2014 nggid03307 ngg0dyn 300x0x100 00f0w010c010r110f110r010t010kinderen. ‘s Ochtends is er met alle gezinnen een rondvaart over de Amsterdamse grachten gemaakt. Voorzien van hapjes was het een groot feest. ’s Middags was het dan echt tijd om de ouders en broertjes en zusjes  te verwennen. De moeders werden in de watten gelegd en kregen een rug-of stoelmassage en een mozaïek-  of kookworkshop. De vaders gingen suppen. Jawel, de stoere mannen gingen op een surfboard door de grachten. De broertjes en zusjes gingen op pad voor een goochel en circusworkshop. Ze kwamen enthousiast terug en lieten iedereen, onder het genot van een hapje en een drankje, hun geleerde kunsten zien. Ook dit keer een dag om niet te vergeten.

Personeelsfeest

Na alle festiviteiten met de ouders en kinderen was het dan op 4 oktober zover:
Het Lindenhofje, een personeelsfeest. Samen met de vrijwilligers werd deze avond uitgebreid gevierd. Een mooie gelegenheid voor iedereen om even bij te kletsen. De avond ging van start met een  overheerlijk Italiaans buffet. Om de spijsvertering echt goed op gang te brengen was er gelegenheid om te dansen op de muziek uit de sixties/seventies/eighties. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Rond 0.30 uur Logo LegerdesHeilsging iedereen voldaan naar huis. Een zeer geslaagde avond.

2 – Het Lindenhofje in de media

Met enige regelmaat komt Het Lindenhofje positief in de publiciteit. Mooie stukken van journalisten, die weergeven wat een kinderhospice is. Via de artikelen en foto’s krijg je meteen een goed beeld over de dagelijkse gang van zaken en het reilen en zeilen in Het Lindenhofje. Recent had Het Parool, de krant van Amsterdam, een mooi artikel….zie deze PDF

Ook  Lotje&Co, de stichting voor de ouders en naasten van zorg intensieve kinderen heeft in hun kwartaalblad aandacht besteed aan Het Lindenhofje…..zie deze PDF

3 – Geld en Giften

Computerhoek

Ook de afgelopen periode kwamen de giften binnen. Sommige sponsoren geven aan dat het bedrag gebruikt mag worden voor: “Gewoon, dat wat nodig is. “ Sommige geven een doel aan. Met enige regelmaat ontvangen we bedragen specifiek voor de massage maar ook zijn er bedrijven die een heel project voor ons financieren. Een mooi voorbeeld daarvan is Redevco die de computerhoek in Het Lindenhofje heeft betaald. redevcoZowel de ouders als de (oudere) redevcokinderen kunnen gebruik maken van de werkplekken met computers en Wifi aansluiting.

CD van Joke BuisJokeBuis JDH Cover nggid03297 ngg0dyn 200x0x100 00f0w010c010r110f110r010t010

Joke Buis is opgegroeid met de liederen uit de Johannes de Heer-bundel. In de zomer van 2013 kreeg Joke het verlangen om deze oude liederen af te stoffen en op te poetsen. Joke heeft met haar band en met de Leger des Heils-brassband de nummers ‘live’ op de band gezet. Een deel van de opbrengst van deze CD schenkt zij aan Het Lindenhofje.

Voor meer info: www.jokebuis.nl

Portugese Fado
Flor d'Luna bandQuota  Amsterdam is een serviceclub van vrouwen, die hun betrokkenheid bij de maatschappij laten zien door zich in te zetten voor mensen die steun kunnen gebruiken. Quota Amsterdam heeft zondagochtend 2 november een Fado concert georganiseerd. flordluna bandHet Trio Flor d ’Luna bestaande uit Carla Koehorst, zang, Manuela Verbeek, cello en Marcel Verheugd, gitaar en compositie gaf een concert.  De essentie van de Fado-traditie is lastig te vertalen in het Nederlands. Gelukkig is muziek universeel. Per stuk werd een uitleg gegeven en de aanwezigen kregen een primeur van de nieuwe cd. Speciaal voor de gelegenheid werd het de uitvoering afgesloten met een wiegelied, waarna de voorzitter van de Vrienden, Ferry Jongbloed een indringende presentatie gaf over Het Lindenhofje, voorzien van een ingetogen film over de huidige bewoners van het hofje. Daarna was er tijd voor een hapje en een drankje. De opbrengst van dit concert (ruim € 2700,-)  is voor Het Lindenhofje.

Voor meer info: www.flordeluna.nl

Puzzeltocht voor de penningmeester

Soms komt er zomaar een cadeautje op je pad. Ook voor penningmeesters. Natuurlijk altijd in de vorm van alle grote en kleine giften. Daarvoor wil ik iedereen namens de Vrienden hartelijk bedanken. Soms ook helemaal onbedoeld maar wel heel fijn. Het begint meestal met een bedrag met onbestemde omschrijving. “Top, volhouden”. Dan heb ik nog geen idee wat er volgehouden moet gaan worden en of zelfs de juiste rekening wel is gebruikt. Daarna volgen: “Voor Justine*” en wat later: “van opa” “nichten J” en “T.a.v. Edward de Boer”. Langzaam ontrollen: “25 jaar knap!” en “Gefeliciteerd, E+J de Boer”. Nadat ook “Huwelijk” en “Receptie” zijn verschenen, gaat bij mij het licht aan. Ergens in Nederland zijn Justine en Edward de Boer 25 jaar getrouwd en zij hebben als cadeau een bijdrage voor Het Lindenhofje gevraagd. Zo lief en ontroerend. Daarom een dikke knuffel voor alle Justine’ s, Edwards, opa’s en nichten. Alles bij elkaar opgeteld komt er een aardig bedrag binnen van E+J de Boer. Daar worden penningmeesters blij van.

(*Omwille van de privacy zijn de namen aangepast)

4 – Ik sponsor omdat:

Aan het woord is Jan van Duren, directeur en partner van “Runderkamp en van Duren”. Het is geen lastige vraag maar één vraag met twee antwoorden. Ik sponsor omdat ik het belangrijk vind dat mijn bedrijf in de maatschappij staat, daar onderdeel van is en verantwoordelijkheid voor draagt. Het gaat ons momenteel goed en ondanks de economische omstandigheden zijn we een stevig bedrijf. Dan is het belangrijk iets terug te doen. We sponseren meer stichtingen en wat amateursport. Speciaal Het Lindenhofje omdat mijn achterneefje daar gelegen heeft. Dat is dus heel persoonlijk. Toen hij daar lag werd hij ieder weekend opgehaald door mijn zus en zwager. Op een gegeven moment was mijn zwager naar de Weissensee in Oostenrijk, om te schaatsen. Met de auto! Aan mij werd gevraagd of ik a.u.b. mee wilde het neefje ophalen. Natuurlijk wilde ik dat een keer doen. Wist ik veel! Dan kom je daar op de Lindengracht en dan stap je de huiskamer binnen en dan…….weet je eigenlijk niet wat je moet zeggen. Het schrille contrast tussen je eigen leven en Het Lindenhofje maakt je stil. De kinderen, de medewerkers en vrijwilligers die daar rondlopen alsof je in een andere wereld komt. Mijn eigen werkomgeving is zakelijk. Daar zijn ze voornamelijk lief en zorgzaam maar met een tomeloze energie en ambitie om voor de kinderen te zorgen.

Het jaar daarop was ik mee. Met mijn zwager naar de Weissensee. Om te schaatsen. Ik heb dat meteen omgezet in gesponsord schaatsen. Natuurlijk is het voor mij ook gewoon een wintersportvakantie maar als ik dan toch ga vind ik het ook fijn als, vanuit de visie van ons bedrijf, Het Lindenhofje er wat aan over houdt. Ik heb me laten sponseren per kilometer of gewoon voor de moeite. Meestal maakt het sponsoren niet uit. Ze vinden het leuk om op de site te kunnen zien waarvoor ik schaats en op de dag van de toertochten kunnen ze me volgen via de website. Velen doen dat ook. Terug in Nederland incasseer ik het commentaar. Te langzaam, niet ver genoeg, een verkeerde schaatstechniek en niet om aan te zien. De beste stuurlui staan gelukkig altijd aan de wal.

Ondertussen ga ik nu voor de derde keer. Dit jaar gaan we met z’n zevenen. Dus we pakken het wat grootser aan.  Allemaal senioren, dat wel, maar er zitten een paar fanatieke schaatsers tussen. Die doen in die week twee maal 200 kilometer. De anderen zullen wat minder rijden en van mijn zus zijn we al blij als ze niet door het ijs zakt. Er rijden daar natuurlijk veel meer schaatsers en groepen voor een goed doel dus we kunnen ons ook aanmelden voor wat reclame en publiciteit.RVD logo
IRVD_logok ga voor 2015 nog meer betalende sponsoren zoeken zodat er nog meer betaalde kilometers gereden kunnen worden.
Geïnteresseerd? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-53363629 of de facebookpagina: Schaatsen voor het Lindenhofje.

5 – Massage

Sinds 2010 wordt er in het Lindenhofje massage gegeven. lc 1Voor veel kinderen is het de enige manier om even lekker je spieren te gebruiken. Voetbal, judo en ballet zit er meestal niet in. Deze complementaire zorg is daarmee van wezenlijk belang voor de kinderen in Het Lindenhofje. Tot nu toe werd de massage betaald uit giften en donaties. Dat maakt dat een budget ook regelmatig eindig is. Het lukte iedere keer weer om, net op tijd, een nieuw budget te vinden maar iets wat zo belangrijk is wil en moet je structureel regelen. Daar gaan de Vrienden, samen met het Leger des Heils mee aan de slag. Op dit moment wordt er geïnventariseerd welke regels maar ook mogelijkheden er zijn om de massages steviger te verankeren in de reguliere bedrijfsvoering van Het Lindenhofje.

6 – In de pijplijn

Het maakt niet uit wanneer je een nieuwsbrief uitbrengt. Er is altijd iets wat nog net niet helemaal gereed is. Of niet echt van de Vrienden maar wel van Het Lindenhofje. Dan heb ik het over:

  • Op kerstavond wordt in het EO-programma “Kerst op de Dam” aandacht besteed aan Het Lindenhofje.
  • De firma BAM legt in Het Lindenhofje een sprinklerinstallatie aan (sponsoring in natura).

7 – De feestdagen

Sinterklaas is al gearriveerd en Kerst en Oud en Nieuw staan voor de deur. Een tijd van bezinning maar ook van gezelligheid en cadeautjes. Zeker ook voor de kinderen in Het Lindehofje. En natuurlijk voor iedereen de beste wensen voor de toekomst.sneeuwmannetje

Ferry Jongbloed (voorzitter)
Durk Jan de Bruin (secretaris)
Hanny Hoekstra (penningmeester)
Mark Spaargaren (vertegenwoordiger Leger des Heils)
Ottoline Koppens
Antoinette van Nierop
Peter Driessen

Stichting Vrienden van het Kinderhospice Het Lindenhofje te Amsterdam
Rabobank: NL12 RABO 0108 2959 74

8 – www en Facebook

www.vriendenlindenhofje.nl
www.lotjeenco.nl
www.jokebuis.nl
www.flordeluna.nl
www.elisacare.nl

Facebook

Stichting Vrienden van het Lindenhofje
Schaatsen voor het Lindenhofje

NIEUWSBRIEVEN

Met dank voor de ruimhartige steun van:       peters      doudevantroostwijk     Restaurant Toscanini